AlgemeenInzichten

Hoe gedachten je leven bepalen.

Alles is energie bleek in het vorige blog, zo ook gedachten. Nu werkt dit unieke universum zo dat soortgelijke energie elkaar aantrekt.  Om uit te leggen wat voor effect dit heeft op ons leven stappen we even Pathé binnen.

Daar zitten we dan, samen in de bioscoop. Op een gegeven moment sta ik op en net voordat ik wegloop mompel ik nog iets. Omdat jij me niet goed hebt verstaan denk je dat ik naar de wc ga. Hetzelfde zal ongetwijfeld gelden voor de mensen die hun benen moeten intrekken als ik passeer. Alle aanwezigen zijn echter met stomheid geslagen wanneer ik naar het scherm loop en daar verwoed overheen ga wrijven.

Scheldkanonnades en popcorn vliegen me om de oren en daarom ga ik maar gauw weer naast je zitten. Geïrriteerd fluisterend zeg jij, “What the fuck Tom, wat doe jij nou?” Ja sorry hoor, ik vond die scene niet leuk en ik wilde hem zojuist veranderen.

Nou ja zeg, ben je helemaal gek geworden? Tom, jij weet toch ook wel dat je niks kan veranderen op het witte doek zelf, of niet soms? Wat er op het witte doek gebeurt is enkel een afspiegeling van wat zich afspeelt in de projector. We kunnen elke film zien, maar het doek toont altijd de beelden uit de projector, daar moet je het aanpassen. Het buiten toont het binnen, een beetje filosofisch uitgedrukt. Snap je?

“Ik snap het. En mag ik je nog wat vragen?”

SSSsssstttt.

Ok Tom, laatste dan nog, maar wel heel zachtjes. Nou grote vriend, zie ik een prachtig synoniem voor ons eigen leven? Geweldig Tom, je hebt het begrepen. Je lichaam, je relaties, je ziekten, waar je woont, wat voor werk je doet. Kortom alles op het witte doek van je leven, wordt bepaald door de film die zich afspeelt in jouw projector. De gedachten in je hoofd.  Dat kan confronterend zijn wanneer die film je momenteel niet aanstaat. Maar ook hoopvol omdat je de mogelijkheid hebt om alles te veranderen en elke film te zien die je wilt. Het heeft alleen geen zin om op het witte doek te gaan wrijven.

Plotseling schijnt er een zaklamp in ons gezicht. Heren, we hebben klachten gekregen over u.

Oh sorry, geen geluid meer uit ons.

Ik ben benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: