Inzichten

Geloven in illusies/Energie

Energie

In het vorige blog over illusies waren we geëindigd met de constatering dat alles wat we waarnemen eigenlijk een illusie is.

Om dit uit te leggen kijken we samen naar boven terwijl we in de nacht buiten staan. Wat zien we? Ogenschijnlijk stilstaande puntjes licht, in een enorme donkere leegte. Goed, wijs eens één van die puntjes aan zodat ik zeker weet dat we naar dezelfde kijken. Die? Mooi. Dan reizen jij en ik nu daarheen om richting de aarde te kijken en wat zien we? Hetzelfde. Ogenschijnlijk stilstaande puntjes in een enorme lege ruimte.

Wij weten echter dat deze waarneming een illusie is omdat de aarde helemaal niet stilstaat. Eerst heb je de maan die om de aarde jogt. Dan heb je de aarde die om de zon rent. Het hele zonnestelsel vliegt weer om centraler gelegen gedeelten van het heelal. En alles gaat met enorme snelheden. Wanneer we er zo over nadenken dan zijn die planeten eigenlijk allemaal bizar snel bewegende balletjes in een onmetelijk grote lege ruimte.

Laat nu werkelijk alles in het Universum precies op dezelfde manier opgebouwd zijn. Alles. Van de kleinste cel in ons lichaam, tot de tafel waar ik aan zit te typen, tot het stuk rotsblok op de Mount Everest, tot de hond die buiten staat te blaffen, tot de grootste ster in het heelal. Einstein bewees dat dit hele Universum, grappig om te beseffen dit het ook voor een mens geldt, bestaat voor 99% uit lege ruimte en vliegensvlug bewegende ballen. Ook wel Energie genoemd.

Alles is energie en die ontdekking is bijzonder belangrijk om inzicht te krijgen in je leven. Ik laat je nog even in spanning want daarover meer in het volgende blog, als we samen afspreken in de bioscoop.

God

Nu wil ik, tussen neus en lippen door, graag afsluiten met een minuscuul feitje. Alles wat is, is één! Een Universeel energetisch veld. En het Ene, het alles wat is, het binnen en het buiten, het boven en het onder, de alpha en de omega, is wat wij God noemen. Geen man met een baard op een wolk, maar de energie die door alles en iedereen stroomt. Of beter gezegd, alles en iedereen is. Ook jij en ik!

Bedankt voor het lezen, tot gauw in de bioscoop.

 

Ik ben benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: