Inzichten

Het toneelstuk

Leuk zeg! Ik heb er lang naar uitgekeken om samen met jou naar dit toneelstuk te gaan. Het stuk krijgt zoveel goede recensies en het staat bol van de beste acteurs en actrices, dat belooft wat. Maar het leukste is voor mij dat we samen gaan.

Tijdens het toneelstuk knijp jij mijn hand soms bijna fijn, zo spannend is het. Soms lachen we luid en op andere momenten laten we onze tranen vrij stromen. Ik voel me bij jou veilig genoeg daarvoor, bedankt.

Wat een spel, deze acteurs zijn werkelijk briljant. Die slechterik is echt ‘evil’. De rillingen lopen af en toe over mijn rug. Soms kan ik hem wel wat aandoen. Jij hebt dat ook, ik kan het zien aan je gezicht.

Tegelijk weten we dat het stuk niks zou zijn zonder deze ‘prachtige’ schurk. Alleen maar helden zou ook saai zijn. Trouwens,  zouden we eigenlijk wel weten wie de held is wanneer er geen schurk is?

In ieder geval is de held ook magnefique in zijn spel. Die twee vormen een prachtig koppel. Net als wij eigenlijk, vind jij het ook zo gezellig?

Wij zitten er helemaal in! We zijn onder andere bang, boos, verrukt en blij. Echter hoe intens we er ook in meegaan, hoe wonderbaarlijk het spel van de acteurs ook is, gelukkig weten we ergens nog altijd dat het niet echt is.

In deze wetenschap kunnen we ontspanning vinden te midden van die golven van emotie. Kunnen we werkelijk genieten en alles laten gebeuren. Behouden we onze vrede en kunnen wij het toneelstuk aanschouwen zonder in te grijpen.

In deze wetenschap applaudisseren we aan het eind even hard voor de schurk als de held. Tevens voor alle andere, misschien iets minder opvallende acteurs en actrices.

Blijkbaar hebben de overige bezoekers er net zo van genoten als wij, het applaus is overweldigend. Dat vind ik leuk voor de acteurs.

Wanneer wij de zaal hebben verlaten pak jij mijn hand en zo lopen we verder. We zijn nog helemaal vol van wat we zojuist hebben ervaren. Die regisseur is echt een meester, alles klopte tot in de puntjes. Geen enkele scene had ooit anders moeten of kunnen zijn.

Het Leven.

 

2 comments

Ik ben benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: