Levenslessen

Ontstaan van levenslessen

Vanuit passie

Pen, papier en een laptop in mijn rugzak. Boterhammen met kaas, komkommer, paprika en avocado. Een bakje kwark met daarin kiwi, noten en rozijnen. Nog een appel, banaan en een flesje water erbij en dan op pad. Een hemdje, beachshort en slippers aan. Zo open ik de deur om de wijde wereld in te stappen.
Het is pas 08 uur in de ochtend maar een jas heb ik niet nodig want de zon geeft mij haar warmte met een vette glimlach. Een licht verfrissend briesje en kwetterende vogels zorgen ervoor dat mijn gezicht al snel dat van de zon nadoet.
Uit de schuur pak ik een oude omafiets en een beetje onhandig open ik de deur van de tuin.
Eenmaal buiten laat ik de fiets even rusten tegen de heg, zodat ik wat makkelijker de deur achter me dicht kan doen. De fiets krijgt trouwens nog genoeg te doen vandaag want die zal mij weer aardig wat kilometers ondersteunen.

Vanuit leiding

Nu laat ik me leiden naar waar mijn intuïtie mij aflevert. Bankjes in de prachtige natuur of op mooie plekken in de stad. En wanneer ik zo’n idyllische omgeving heb gevonden neem ik daar plaats en pak mijn laptop uit de rugzak. Ik beschrijf de liefdevolle inzichten die in mij opkomen of ga verder met een verhaal waar ik al eerder aan ben begonnen.

Het alarm van mijn telefoon stel ik op één uur in, met de bedoeling om naar de volgende mooie plek te reizen.
Het komt zelden voor dat ik naar woorden aan het zoeken ben. Meestal wil ik nog een paar zinnen afmaken wanneer het alarm mij uit mijn inspiratie wekt.

Ik vind het zo bijzonder dat ik op mijn tochten de meest prachtige mensen ontmoet. Dan raak ik op een bankje met een buurvrouw of – man aan de praat en verbaas mij over hun prachtige verhalen.
Heerlijk om deze mensen aan te horen en hen het hemd, figuurlijk, van het lijf te vragen. Ze vertellen stuk voor stuk de mooiste levenslessen.

Vanuit inzicht

Tijdens zo’n mooie ontmoeting schoot mij het inzicht te binnen dat elk mens een prachtig levensverhaal te vertellen heeft. Elk mens is zo bijzonder.
Wij hebben allemaal verhalen met daarin, op het eerste gezicht, zeer heftige gebeurtenissen waar toch de grootste kracht uit komt bovendrijven. Als de schitterende lotusbloem die groeit vanuit de modder.
Volgens mij zijn wij, met onze levenservaringen, veel specialer dan waar wij onszelf credit voor geven.

Ik geloof dat er zelfs een zeer bijzondere, liefdevolle reden achter zit dat wij onze ervaringen mogen beleven.
Dat ervaringen ons worden gegund zodat wij ze kunnen inzetten als bijdrage aan het grotere geheel. Dat we anderen met onze ervaringen helpen.

Vanuit dankbaarheid

Ik ben ontzettend blij dat ik de ervaringen van inspirerende, gewone, prachtige, normale mensen zoals jij en ik hier mag delen. Dat ik hun belangrijke boodschappen mag doorgeven en zo mijn liefdevolle bijdrage kan leveren aan het grotere geheel.

4 comments

  1. Geert 25 februari, 2017 at 14:44 Beantwoorden

    Ik heb uit ervaring geleerd dat elke actie een reactie met zich meebrengt. Daarom is het ook zo belangrijk dat je altijd blijft bewegen. Je vindt altijd nieuwe deuren die toegang bieden tot iets nieuws!

Ik ben benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: