Over mij

Tom Leidelmeijer

Wie ben ik als ik tot in elke vezel voel dat er van mij gehouden wordt? Dat ik deze liefde nooit kan verliezen en niks bijzonders hoef te doen om die liefde te behouden? Wie ben ik als ik nergens bang voor hoef te zijn en dat alles mogelijk is?

Oh mijn God!

Juist, precies die. Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen maar God bestaat wel degelijk. God, Hoger Zelf, Hoger Bewustzijn, Hogere Intelligentie, het Universum, Jahweh, Tao  of Liefde. Ik zoek zelf nog naar de naam die ik het best passend vind. Deze Goddelijke Energie is het leven en dus ook jou en mij.

Het feit dat wij hier niet oprecht in geloven bezorgt ons de leegte die wij bijna allen ervaren. Diep in bijna ieders bewustzijn huist de overtuiging ‘ik ben niet goed genoeg’ en elke vorm van angst ontleent hieruit zijn ontstaan. En zo is de status van onze huidige wereld niks meer of minder dan een afspiegeling van ons eigen bewustzijn.

Gelukkig is het aan het veranderen en ‘her-kennen’ meer en meer mensen wie ze werkelijk zijn. Namelijk God die alles is. Jij, ik, de ‘vervelende’ buurman, de hond, de boom, het varken. Alles is één, alles is God. We zien te allen tijde alleen ons eigen spiegelbeeld.

Hopelijk herkennen we ons allen, zeker ook ik, zo snel mogelijk in dit inzicht en zien we alleen nog een spiegelbeeld dat onze mooiste fantasie ver te boven gaat. Het spiegelbeeld van de liefde.

Dat wat we werkelijk zijn.

 

Ik ben benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: