Algemeen

Stel je eens voor

Stel je eens voor dat het leven een magische illusie is. Dat alles wat je buiten jezelf kan waarnemen, voor 100% de afspiegeling is van wat er in jezelf afspeelt. Dat elke gebeurtenis op je pad en elk persoon die je ontmoet  niks meer of minder is dan een spiegel van jezelf.

Stel je eens voor dat wanneer je iets irritant vindt aan een ander, hij enkel een ‘minder mooie’ eigenschap van jezelf laat zien. Stel je eens voor dat wanneer je woest bent op een ander, je eigenlijk woest bent op jezelf.

Stel je eens voor dat je nooit meer ‘de schuld’ buiten jezelf kan leggen omdat je weet dat ‘buiten’ de afspiegeling van ‘binnen’ is.

Ben ik dan zelf dat ‘bizar gekke wijf’ waar ik een relatie mee heb gehad? Ben ik dan zelf al die eigenschappen van andere mensen waar ik me zo aan erger? Ben ik dan zelf die ziekten aan mijn lichaam die ik heb opgelopen? Ben ik dan alles zelf?

Goh, stel je eens voor.

2 comments

Ik ben benieuwd naar jouw mening!

%d bloggers liken dit: